za-novymy-pravylamy-pershi-derzhavni-kompanii-oholosyly-elektronni-torhy-z-prodazhu-ta-orendy-maina

За новими правилами: перші державні компанії оголосили електронні торги з продажу та оренди майна

 • 28829 переглядiв

Перші сім державних компанії оголосили торги з продажу та оренди майна за новими правилами - через онлайн-аукціони. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу міністерства економіки.

Акціонерні товариства (АТ) з державною часткою 100% почали реалізацію своїх активів за новими правилами через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Першими оголосили електронні торги – Укрпошта, Національна суспільна телерадіокомпанія України, Укрзалізниця, Укрбуд, Украгролізинг, ВСМПО Титан Україна та Обʼєднана гірничо-хімічна компанія.   

Компанії оголосили вже майже 450 онлайн-аукціонів в системі Прозорро.Продажі. З них — майже 250 електронних торгів з продажу активів та ще 200 — з оренди майна цих акціонерних товариств. Загальна стартова сума виставлених на торги активів - понад чверть мільярда гривень. 

Виставили на торги, зокрема, нежитлові будівлі, виробничі потужності, будівлі поштових відділень, офісні приміщення у Києві, Одесі, Кропивницькому, Житомирі, Ужгороді та інших містах. 

"Сьогодні майже весь ринок публічних активів реалізується через конкурентні процедури. І реалізація активів державних АТ на прозорих онлайн-аукціонах — ще один крок до підвищення ефективності управління публічними активами. Це також забезпечить прозорість та підзвітність для власника цих компаній – держави",- зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Участь в аукціонах, оголошених державними АТ, може брати кожен охочий, в тому числі іноземні громадяни. Для цього потрібно зареєструватись на одному з акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків та подати заявку на участь в обраному аукціоні. Змагатися за державні активи АТ заборонено громадянам та юрособам рф, вказали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкційне майно продаватимуть на онлайн-аукціонах, вилучені кошти підуть на ліквідацію наслідків війни – Мінекономіки

Нагадаємо

Нові правила продажу та оренди активів державних компаній через онлайн-аукціони в системі Прозорро.Продажі запрацювали два місяці тому з набранням чинності відповідної постанови уряду.

Раніше державні АТ не були зобов’язані продавати через конкурентні електронні торги своє майно, а визначали способи відчуження та оренди у власних порядках згідно з законодавством про діяльність АТ.

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі