ukenru
za-motivami-vidkhodu-kravtsya-poki-surkisi-v-dinamo-tam-zavzhdi-bude-khaos

За мотивами відходу Кравця: "поки Суркіси в "Динамо" - там завжди буде хаос"

 • 13684 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Президент "Динамо" Ігор Суркіс вважає, що для довгоочікуваної появи в клубі системності досить хорошого тренера. А далі все само собою налагодиться. Але це не так: поки брати Суркіси в "Динамо" - там завжди буде хаос. З такими оцінками після розриву контракту з нападником Артемом Кравцем, виступив спортивний журналіст Олександр Сажко, передає УНН з посиланням на tribuna.com.

"Прихід і відхід Артема Кравця тільки підтвердив, що головна проблема "Динамо" не на полі або тренерській лавці, хоч там теж багато роботи. Це абсолютно ненормальна ситуація, коли клуб підписує нападника, близького до збірної, маючи в складі 3-4 конкурентів, а через місяць розриває з ним контракт.

І зараз насправді не так важливо, що вплинуло на початковий трансфер: довгі руки Вадима Шаблія, звична ностальгія по великому динамівському минулого Суркіса або, можливо, згода Луческу подивитися гравця, яку неправильно зрозумів Кравець (він дуже хоче грати і потрапити на Євро).

Головне - "Динамо" знову не працювало системно", - вважає Сажко.

Суркіс багаторазово прикривався бажанням тренерів купити того чи іншого футболіста, нагадав оглядач.

"І навіть пишався, що робить максимум від своїх можливостей, щоб задовольняти потреби тренерів. Може, пора вже зрозуміти, що повинна бути якась загальна стратегія, а не трансферна вакханалія?

Президент повинен допомагати тренеру вирішувати поставлені завдання, але одночасно бути і стоп-краном, обмежуючи його забаганки (а у випадку з Кравцем, найімовірніше, свої й агентські забаганки) в рамках хоч якихось зрозумілих загальних вимог.

У "Динамо" ж як і раніше немає ніякої глобальної стратегії. Все пливе від одного епізоду до іншого, рішення яких залежить від настрою і дуже дивних поглядів Ігоря Суркіса на футбол", - додав Сажко.

За його словами, проблема "Динамо" в тому, що там все зав'язано на настрої Суркісів.

"Або на обох братах - це ближче прямо зараз, але не так важливо. Єдина система в "Динамо" - це її постійна відсутність.

І якщо Мірча Луческу здатний вирішити багато проблем на полі, то всередині клубу нічого не змінилося. І це завжди буде тиснути і заважати команді. Нам просто потрібно прийняти, що в "Динамо" завжди буде хаос, поки там Суркіси.

Ігор Михайлович керує як уболівальник: любить футбол і клуб, цього не відняти, але навряд чи зможе повернути його на колишній рівень поки не віддасть керівництво професіоналам", - резюмував Сажко.

Нагадаємо, коментуючи розрив контракту з "Динамо" Кравець сказав, що для нього пріоритет - це національна збірна.

Українські Національні Новини

Спорт