ukenru
za-misyats-z-nebezpechnikh-regioniv-ta-tot-evakuyuvali-ponad-18-tis-ukrayintsiv

Темпи напередодні зими високі: через війну евакуювали ще близько 18 тис. українців

 • 132739 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Загальна кількість евакуйованих з небезпечних регіонів та тимчасово окупованих та деокупованих територій українців протягом останнього місяця сягнула близько 18 тисяч осіб. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає УНН.

Цитата

«За жовтень із небезпечних регіонів, тимчасово окупованих та деокупованих територій евакуювалося близько 18 тисяч українців. Темпи евакуації напередодні зими залишаються високими. Щодня у більш безпечні регіони центральної та західної України виїжджає близько тисячі громадян», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У відомстві нагадали, що наразі триває обов’язкова евакуація з Донецької області. Лише за місяць із Донеччини до більш безпечних регіонів України виїхало понад 5 тисяч осіб, з яких більш як 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю.

«Загалом з Донеччини евакуювалося близько 1,1 мільйона мирних громадян, серед яких більше ніж 131 тисяча дітей і понад 24 тисячі осіб з інвалідністю», - наголошують в Мінінтеграції.

Проте окупанти припинили пропускати евакуаційний транспорт з Херсонської та Запорізької областей. Майже за місяць вдалося виїхати лише невеликій кількості людей.

«З Херсонщини евакуювалися понад 1,3 тисячі осіб, із Запорізької області – близько 1,4 тисячі громадян», - додають у пресслужбі.

Доповнення

До французької Ніцци було евакуйовано 48 жителів Слов'янської громади Донецької області. Їх на пів року забезпечать житлом, харчуванням, нададуть матеріальну допомогу.

Українські Національні Новини

Війна