ukenru
za-misyats-pislya-intsidentu-z-defender-bilya-okupovanogo-krimu-putin-prigroziv-vorogam-nepopravnim-udarom-vid-rosiyskogo-flotu

За місяць після інциденту з Defender біля окупованого Криму: Путін пригрозив ворогам "непоправним ударом" від російського флоту

 • 21965 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Російський військово-морський флот може виявити будь-якого ворога і в разі необхідності завдати "непоправний удар", заявив президент РФ Путін у неділю під час параду ВМФ Росії, всього через кілька тижнів після того, як британський військовий корабель викликав гнів Москви, пройшовши через окупований півострів Крим, інформує УНН.

Цитата

"Ми здатні виявити будь-якого підводного, надводного і повітряного противника і, при необхідності, завдати йому непоправного удару", - сказав Путін, виступаючи на параді військово-морського флоту в Санкт-Петербурзі.

Деталі

Слова Путіна пішли вслід за червневим інцидентом в Чорному морі, коли Росія заявила, що зробила попереджувальні постріли і скинула бомби на шляху британського військового корабля HMS Defender, щоб витіснити його з вод окупованого Криму.

Велика Британія відкинула версію Росії про інцидент, заявивши, що, на її думку, постріли були заздалегідь оголошеними російськими "навчаннями зі стрільби" і що ніяких бомб не скидали.

Доповнення

Росія анексувала Крим в України в 2014 році, але Велика Британія і велика частина світу визнають Чорноморський півострів як частину України, а не Росії.

Минулого місяця Путін заявив, що Росія могла потопити британський військовий корабель HMS Defender, який вони звинувачують в "незаконному заході в її територіальні води", ледь не розпочавши Третю світову війну, і заявив, що Сполучені Штати тоді відіграли роль в "провокації".

Українські Національні Новини

Політика