ukenru
za-minuliy-rik-subyekti-gospodaryuvannya-vikoristali-3-3-tonni-fumigantiv

За минулий рік суб’єкти господарювання використали 3,3 тонни фумігантів

 • 14484 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. У минулому році суб’єкти господарювання використали 3,3 тис. тонн фумігантів, тобто хімічних рослин призначених для знищення шкідників. Про це повідомили у відділі інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Міністерства аграрної політики та продовольства України у відповідь на журналістський запит УНН.

"За оперативними даними Держпродспоживслужби в 2018 році суб’єктами господарювання використано 3,3 тис. тонн фумігантів", - повідомили у міністерстві.

До слова, фуміганти - це група хімічних речовин, які відносяться до класу пестицидів для знищення шкідливих комах, діючи на них через дихальні органи і поверхневий покрив шляхом проведення фумігації.

Застосування фумігантів та проведення фумігації регулюється Законами України "Про пестициди і агрохімікати", "Про захист рослин" та іншими нормативно-правовими актами і внесених до Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні.

Ринок пестицидів в Україні достатньо насичений різними видами засобів захисту рослин, в тому числі фумігантами.

Як повідомляв УНН, зараження сільськогосподарських складів збільшилось на 10-15 відсотків після скасування ліцензії на проведення фумігації.

Українські Національні Новини

Економіка