ukenru
za-koruptsiyu-v-usikh-spravakh-nabu-i-sap-zasudili-lishe-trokh-osib

За корупцію в усіх справах НАБУ і САП засудили лише трьох осіб

 • 9689 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Майже 50 проваджень, скерованих до суду Національним антикорупційним бюро (НАБУ) та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП), досі не розглядаються. Про це повідомляється на сайті Національного антикорупційного бюро (НАБУ), передає УНН.

"З-поміж 155 кримінальних проваджень, в яких детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальний акт до суду, у 49 провадженнях навіть не відбулося підготовче засідання, на якому справу мають призначити до розгляду по суті. Деякі зі справ перебувають у канцеляріях судів понад 1,5 року", - повідомили у відомстві.

Лише у 33 з 155 справ НАБУ і САП є судові рішення, причому лише у двох справах було винесено вирок, пов’язаний з позбавленням волі. По них трьох осіб засуджено до реального покарання.

"Часто затягування розгляду обумовлено об’єктивними причинами: брак суддів, надмірна завантаженість, неможливість сформувати колегію через відсутність професійного досвіду у членів колегії тощо. Однак, за відсутності вироків у справах стосовно топ-корупції, у дохід держави не можуть бути повернуті арештовані під час розслідування кошти та майно", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України розслідує кримінальне провадження за фактом закупівлі 30 локомотивів в американської компанії General Electric для ПАТ “Укрзалізниця” за цінами вищими за ринкові.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП