za-koristuvannya-ukrayinskim-pasportom-na-okupovanikh-teritoriyakh-obmezhuvatimut-u-pravakh-na-10-rokiv-luganska-ova

За користування українським паспортом на окупованих територіях обмежуватимуть у правах на 10 років - Луганська ОВА

 • 1905418 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. За користування українським паспортом на окупованих територіях обмежуватимуть у правах на 10 років, повідомляє Луганська ОВА в Telegram, пише УНН.

Деталі

Закон, який передбачає порядок виходу з українського громадянства, прийнято держдумою рф у першому читанні, вказали в ОВА.

Зазначається, що закон має дозволити забезпечити допуск осіб, які зараз мають громадянство України, до заміщення державних, муніципальних та інших посад, а також врегулювати інші питання, при вирішенні яких це виступає обмежуючим фактором. Зокрема, при отриманні заробітної плати, пенсії та інших соціальних виплат, що зараз відбувається на тимчасово окупованих територіях.

Згідно з цим законом, з дня подання заяви про відмову людині необхідно буде утримуватись від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання паспорта та інших документів. При порушенні повторно звернутися із заявою дозволено лише через 10 років.

Проте, як повідомляє Луганська ОВА, відмова від громадянства ніяк не гарантує отримання роботи. Відтак, у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, які росіяни підпорядкували Первомайську, за словами місцевої окупаційної влади, пріоритет у працевлаштуванні до бюджетних організацій матимуть ті, хто бере участь у питаннях "життєзабезпечення" територій.

Цитата

"З урахуванням практично відсутніх там відновлювальних робіт претендувати на ту чи іншу посаду, навіть якщо вона не вакантна, може хто завгодно - достатньо показово привезти до міста чи села якусь допомогу", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо

На тимчасово окупованих районах Луганської області російські загарбники змушують українських вчителів отримувати паспорт рф.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія не може і не повинна перемогти - Макрон

     • 779198 переглядiв

    Від 15° морозу до 3° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 747981 переглядiв

    Окупанти вбили двох жителів Донеччини, ще сім поранили

     • 550689 переглядiв

    Окупанти обстріляли Нікополь, загинула людина

     • 670376 переглядiв

    ISW: окупанти пішли в наступ в Луганській області

     • 3667278 переглядiв