ukenru
za-kordonom-pochalosya-golosuvannya-u-drugomu-turi-viboriv-prezidenta-ukrayini

За кордоном почалося голосування у другому турі виборів Президента України

 • 12796 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. За кордоном на першій дільниці вже розпочалось голосування у другому турі виборів Президента України, повідомляє УНН.

Голоси за майбутнього Президента почали віддавати громадяни України в Австралії.

Дільниця, яка була створена при посольстві України в Канберрі (столиця Австралії), відкрилась 21 квітня о 8:00 за місцевим часом (23:00 20 квітня, Київ). Голосування на ній триватиме до 20:00 (11:00 21 квітня, Київ).

Проголосувати в Австралії зможуть також українці з Нової Зеландії.

ЦВК сформувала у закордонному виборчому окрузі 101 дільничну комісію. Громадяни України зможуть проголосувати у 72 країнах світу. Дільниці будуть розташовані на території посольств та консульств України.

Найбільша кількість місць для голосування за кордоном знаходиться у Німеччині — 5 дільниць. США, Польща та Італія мають по 4 дільниці. Зокрема, 3 дільниці утворені в Канаді, Іспанії та Туреччині.

У свою чергу, в РФ всі дільниці для голосування були закриті.

Найбільша закордонна виборча дільниця утворена при посольстві України у Молдові, там зареєстровано понад 52 тисяч виборців. Найменша — при військовій частині у Косові (менше 50 виборців).

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 7 квітня оголосила остаточні результати першого туру президентських виборів в Україні. Офіційно, за результатами першого туру виборів Президента України 31 березня 2019 року до другого туру пройшов – Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Результати голосування розподілилися між кандидатами наступним чином:

• Володимир Зеленський — 30,24% (5 714 034 виборців);
• Петро Порошенко — 15,95% (3 014 609 виборців).

Українські Національні Новини

Політика