ukenru
za-khabar-suditimut-dvokh-stolichnikh-politseyskikh

За хабар судитимуть двох столичних поліцейських

 • 12783 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Києві судитимуть двох поліцейських, які за безкоштовну довідку вимагали та одержали хабар обсягом 17 тисяч гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

"Слідчі прокуратури міста Києва завершили досудове розслідування відносно двох працівників Печерського управління поліції ГУ НП в місті Києві, які вимагали та одержали від громадянина неправомірну вигоду у сумі 17 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясувала прокуратура, поліцейські зажадали від потерпілого грошову винагороду за зняття його автомобіля з міжнародного розшуку за обліками Інтерполу та видачу довідки про те, що вказаний транспортний засіб дійсно був у нього викрадений.

У повідомленні зазначається, що свої послуги правоохоронці спочатку оцінили у 3 тисячі доларів, а потім знизили до 600 доларів США.

За результатами слідства, дії правоохоронців кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, керівника "Донецького облавтодору" затримали під час вимагання хабара у 300 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП