za-dva-misyatsi-pidpalili-mayzhe-20-magaziniv-piva-zatrimali-dvokh-pidozryuvanikh-u-teraktakh

За два місяці підпалили майже 20 магазинів пива: затримали двох підозрюваних у терактах

 • 11498 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Двох осіб, які підозрюються у скоєнні терористичних актів шляхом підпалу приміщень магазинів у житлових будинках на території України, затримали у Києві. Загалом затримано уже трьох фігурантів цієї справи. Про це УНН повідомили у пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області.

"31 травня 2020 року у місті Київ затримано двох фігурантів справи про вчинення терористичних актів, які раніше перебували у розшуку", - вказали у прокуратурі.

За версією слідства, ці люди разом зі спільниками висунули вимогу власнику мережі магазинів розливного пива з торговельними точками на території 4 областей, сплачувати їм щомісячно по 40 000 доларів, в іншому випадку погрожуючи знищенням майна компанії (вчиненням терористичних актів шляхом підпалу приміщень).

Тож, за даними правоохоронців, для впливу на прийняття рішень на їх користь, зловмисники протягом лютого-березня 2020 року "здійснили підпал 18 торгових приміщень компанії (частина з яких у багатоповерхових житлових будинках) у містах Дніпрі, Кривому Розі, Харкові, Запоріжжі та Полтаві". "Створивши небезпеку для життя та здоров’я людей, зазначені особи знищили майно компанії на понад 3 мільйони гривень", - вказали у прокуратурі.

Наразі вказаних осіб затримано, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.258 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У квітні поточного року було затримано ще одного фігуранта цієї справи (40-річного чоловіка), який також перебуває під вартою.

Нагадаємо, на Херсонщині чоловік намагався підпалити будівлю прокуратури.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі