ukenru
za-dopomogoyu-zarubizhnikh-grantiv-ukrayinu-peretvoryuyut-na-sirovinnu-krayinu-taruta

За допомогою закордонних грантів Україну перетворюють на сировинну країну - Тарута

 • 9578 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Сьогодні в Україні працюють різні незалежні неурядові організації, частина з яких, незважаючи на це, відчувають на собі вплив тих, хто оплачує їх роботу. Про це заявив народний депутат України Сергій Тарута під час ефіру на телеканалі "NewsOne", передає УНН.

"Хто платить (незалежним неурядовим організаціям - ред.) - той, безумовно, і впливає. Одна частина це, коли реально наші партнери, західні країни хочуть допомогти в рамках зміни країни і в рамках допомоги демократичним інститутам, і в рамках допомоги гуманітарній, культурній (сферам - ред.) і місцевому самоврядуванню. Є організації, які реально допомагають громадам. У мене був унікальний досвід з однією з організацій, де ми разом, бізнес і організація USAID, допомагали розвивати територіальні громади. Там точно ніхто не намагався впливати", - розповів Тарута.

Політик зазначив, що є й інша сторона цих незалежних організацій, це "ті, хто намагаються впливати на структуру управління".

"На кадрову політику, в тому числі і на політичну конфігурацію майбутніх виборів", - уточнив Тарута.

Він додав, що за рахунок фінансових грантів Україну останніми роками перетворюють на сировинну і аграрну державу.

"За роки незалежності ми отримали 14,2 млрд грантів (доларів - ред.). За останні три роки ми отримали 3,6 млрд грантів. Як вони змінили країну? Вони намагаються тільки нас змінити і перетворюють дійсно на сировинну і аграрну (країну - ред.)", - резюмував Тарута.

Нагадаємо, раніше народний депутат України Юлія Тимошенко заявила, що Україна протягом останніх чотирьох років знаходиться під негативним зовнішнім управлінням. Частина великих транснаціональних фінансових олігократій, за сприяння корумпованого керівництва України, грубо і цинічно заробляють на нашій державі.

Українські Національні Новини

Політика