Так, у 2009 році Україна поставила на зовнішні ринки всього 13 тис. тонн продукту, тоді як у 2019 році - 400 тис. тонн. Таким чином, експорт курятини з України зріс на 2976,92%, або у 30 разів.
Прогнозується, що у поточному році Україна експортує 450 тис. тонн курятини.
Також повідомляється, що у 2020 році Україна виробить 1 млн 450 тис. тонн м'яса птиці, що на 8,61% більше, ніж у 2019 році. За 10 років виробництво продукту в Україні зросло на 60%.
Нагадаємо, головний в Україні виробник і експортер курятини, компанія МХП ("Наша Ряба") у І кварталі 2020 року виробила 178,6 тис. тонн курятини, що на 4% більше, ніж роком раніше. Також виробник знизив вартість курятини на 11%.
Раніше в УНН повідомлялося, що Україна тільки почала відновлювати свої експортні позиції в ЄС після "чорної смуги": тимчасових обмежень ввезення через спалах пташиного грипу, а також подальшої пандемії.
Свою підтримку експортерам обіцяє надати уряд.