ukenru
za-derzhzradu-zasudzheno-pidpolkovnika-natsgvardiyi

За держзраду засуджено підполковника Нацгвардії

 • 10619 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. За матеріалами СБУ до 13 років позбавлення волі засуджено підполковника Національної гвардії за обвинуваченням у державній зраді. Про це передає прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники контррозвідки спецслужби встановили, що нацгвардієць був завербований представниками ФСБ РФ у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту до Росії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на виконання вказівок кураторів він передавав одним із месенджерів та електронною поштою до Росії відомості, що містять державну таємницю, зокрема дані про сили та засоби, задіяні у проведенні антитерористичної операції. Співробітники СБУ затримали зловмисника у травні 2015 року за місцем постійної дислокації його частини на Харківщині.

Під час спроби втекти нацгвардієць наніс тілесні ушкодження співробітнику СБУ. Один із районних судів Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі з позбавленням військового звання – підполковник.

Як повідомляв УНН, керівнику інформаційного ресурсу “РИА Новости Украина” Кирилу Вишинському оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП