ukenru
za-danimi-vchenikh-chornoshkiri-choloviki-pokhilogo-viku-chastishe-pomirayut-pislya-operatsiyi-nizh-yikh-rovesniki-z-biloyu-shkiroyu

За даними вчених, чорношкірі чоловіки похилого віку частіше помирають після операції ніж їх ровесники з білою шкірою

 • 987791 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Згідно з новим дослідженням, серед пацієнтів похилого віку чорношкірі чоловіки можуть мати більш високий шанс померти протягом 30 днів після операції, ніж їхні однолітки, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

В дослідженні, опублікованому медичним журналом BMJ говориться, що ця нерівність може бути викликана результатами після планової операції, при якій смертність у чорношкірих чоловіків була на 50% вищою, ніж у білих чоловіків.

Також дослідження продемонстрували, що чорношкірі діти помирають після операції частіше, ніж діти зі світлою шкірою.

"Незважаючи на те, що про таку нерівність відомо досить багато, в ході нашого аналізу ми виявили, що саме чорношкірі чоловіки помирають частіше, також вони частіше вмирають після планових операцій, а не від термінових чи невідкладних", - сказав керівник дослідження, лікар Ден Чи.

Також лікарі зазначили, чому таке може відбуватись.

"Наші результати вказують на такі причини, як погане попереднє лікування супутніх захворювань перед операцією, затримки у наданні допомоги через структурний расизм і упередженість лікарів, а також сильніший стрес і пов'язане з ним фізичне навантаження на чорношкірих чоловіків у Сполучених Штатах", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Дані свідчать про те, що смертність після операції була на 50% вищою для чорношкірих чоловіків, ніж для білих чоловіків після планових операцій, але для непланових операцій не було жодної різниці між чорними та білими чоловіками, хоча смертність була нижчою для жінок обох рас.

У багатьох випадках операція може врятувати або покращити якість життя літньої людини. Але похилий вік наражає людей на більший ризик небажаних результатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу