ukenru
za-chotiri-roki-zafiksuvali-543-napadi-na-pratsivnikiv-shvidkoyi

За чотири роки зафіксували 543 напади на працівників "швидкої"

 • 8756 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Згідно офіційної статистики в період з 2013 по 2017 рік було зафіксовано 543 випадки протиправних посягань на життя та здоров’я працівників системи екстреної медичної допомоги. Про це йдеться у звіті Міністерства охорони здоров’я України, передає УНН.

Так, згідно зі звітом за цей час, було зафіксовано 3 летальних випадки, у Донецькій області - 2, Запорізькій області - 1.

Крім того, в результаті посягань на здоров’я медичних працівників, інвалідність 3 групи отримали два фельдшери (Вінницька область).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік розтрощив приймальню дитячої лікарні у Львові: двоє травмовані

Найбільше випадків посягань на життя та здоров’я медичних працівників зафіксовані в: м.Києві – більше 120, Харківській області – майже 100, Черкаській область – майже 60 та Закарпатській області - більш ніж 40.

В МОЗ зазначили, що більшість подібних випадків не фіксуються через відсутність тяжких наслідків, та через те, що працівники не бажають писати доповідні та пояснювальні у зв’язку з тим, що на це буде витрачений час, а в результаті винні, я правило, уникають серйозних покарань та відповідальності.

Українські Національні Новини

Суспільство