ukenru
za-chas-oos-pid-kontrol-ukrayini-povernuli-kilka-naselenikh-puntkiv

Наєв: за час ООС Україна повернула кілька населених пунтків

 • 10704 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. За 7,5 місяців Операції об'єднаних сил під контроль України було повернуто кілька населених пунктів, а українські військові зайняли нові позиції. Про це розповів командувач Операції генерал-лейтенант Сергія Наєв, повідомляє УНН з посиланням на сторінку ООС у Facebook.

"Ми укріпили наші позиції довкола кількох населених пунктів, які за Мінськими домовленостями входять до складу територій, підконтрольних Україні", - зазначив Наєв.

Повідомляється, що в населених пунтках, взятих під контроль ООС, розпочали відновлення державних інституцій та соціально-економічної інфраструктури.

"Формат Об’єднаних сил встановив ефективну взаємодію з військово-цивільними адміністраціями щодо забезпечення життєдіяльності відповідних територіальних громад у вирішенні питань місцевого значення, таких, наприклад, як організація гуманітарного розмінування, реконструкція та відновлення важливих об’єктів соціальної інфраструктури, відновлення пріоритетних соціальних послуг, доступу до правосуддя - тобто найголовніших чинників суспільної безпеки, примирення та розвитку довіри громадян", - підкреслив командувач ООС.

Нагадаємо, 26 грудня бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 1 випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. 

Українські Національні Новини

Політика