ukenru
za-100-dniv-viyni-rozpochato-mayzhe-600-provadzhen-za-kolaboratsionizm

За 100 днів війни розпочато майже 600 проваджень за колабораціонізм

 • 75888 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. В Україні розпочато більше ніж 590 кримінальних проваджень за колабораціонізм. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, передає УНН.

Цитата

"Розпочали більш як 590 кримінальних проваджень за колабораціонізм. Майже 100 осіб вже отримали повідомлення про підозру", - цитують Клименка у Telegram Нацполіції.

Деталі

За 100 днів повномасштабної війни росії проти України, за даними Нацполіції, зареєструвано понад 57 тисяч злочинів. У 15 тисячах кримінальних проваджень фігуранти вже отримали повідомлення про підозру. Практично у всіх категоріях кримінальних правопорушень фіксується зменшення злочинів. Збільшилася лише кількість випадків незаконного поводження зі зброєю на 37% та викрадення автотранспорту – на 38%.

Зафіксовано понад 12 тисяч майнових злочинів, з яких більше 11,5 тисяч – крадіжки. Майже 3 тисячі підозрюваних осіб встановлені.

Заблоковано понад 3 тисячі ворожих інформканалів із загальною аудиторією більше 23 млн користувачів.

Щодо злочинів з боку військовослужбовців рф, то розпочато більше ніж 15 тисяч кримінальних проваджень. Затримано понад 160 осіб та оголошено 270 підозр у цій категорії.

Доповнення

В Україні відкрито приблизно 40 справ щодо можливого фінансування війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП