ukenru
z-vosmi-litakiv-aviakompaniyi-khors-nemaye-zhodnogo-z-rozsliduvannya-reuters

З восьми літаків авіакомпанії "Хорс" немає жодного з розслідування Reuters

 • 11332 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Станом на 10 травня 2018 року українська авіакомпанія "Хорс" виступає експлуатантом 8 повітряних суден. Такі дані містить офіційний реєстр України, передає УНН.

Модельний ряд літаків, які використовує "Хорс", виглядає так: Airbus A321-211, Airbus 319-112, Boeing 737-300, Boeing 737-500. Власники літаків - міжнародні компанії.

При цьому в парку "Хорс" відсутній літак Airbus 320-212 з бортовим номером UR-CNU, зазначений в розслідуванні російських журналістів як перевізник найманців з РФ в Сирії. Крім того, такий літак не значиться за жодною іншою українською авіакомпанією, додають в Державіаслужбі.

Експерти вважають, що російські журналісти навмисне атакували "Хорс" з метою дискредитації. Припускають, що пов'язано це з агресією Росії проти України в цілому, і в авіасфері зокрема.

Нагадаємо, Україна нещодавно звинуватила Росавіації в незаконному використанні літаків "Антонова".

У той же час в АТО схильні вважати, що таким чином Росія дискредитує тих, хто допомагає українській армії.

"Є люди, які не особливо афішують свою допомогу армії. Просто допомагають, тихо, без зайвої суєти. Допомагають протягом довгих чотирьох років. І мені пощастило бути знайомою з такими людьми. Одні з них - українська авіакомпанія "Хорс".

А тут потрапив мені в очі пост, в якому йдеться про явний наклеп на їхню адресу! Для чого? Навіщо ці вкидання? Адже стільки всього було передано з їх допомогою, і безпілотники, і генератори, і форма, і берци, і кабель і ще, і ще багато такого необхідного "там"", - написала на своїй сторінці в Facebook волонтер Олена Білова.

Українські Національні Новини

Політика