ukenru
z-pochatku-vtorgnennya-rf-vidkrili-ponad-14-5-tis-provadzhen-proti-rosiyskikh-viyskovikh

З початку вторгнення рф відкрили понад 14,5 тис. проваджень проти російських військових

 • 125728 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. З початку вторгнення рф в Україну слідчі поліції відкрили понад 14,5 тис. проваджень проти російських військових. Про це з посиланням на слова голови Нацполіції Ігоря Клименка повідомляє Національна поліція, пише УНН.

Цитата

"З початку повномасштабного вторгнення рф слідчі Нацполіції вже відкрили понад 14,5 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів російськими військовослужбовцями", - цитують Клименка у Нацполіції.

"Більше ніж 10 тисяч за статтею 438 Кримінального кодексу України за фактами порушення військовими рф законів та звичаїв війни. Це підслідність СБУ. У той же час ми документуємо і збираємо доказову базу, а потім передаємо цю інформацію нашим колегам", - вказав Клименко.

Деталі

За фактами майнових злочинів в державі у поліції, зі слів Клименка, розпочали понад 11,5 тисяч кримінальних проваджень і більше 11 тисяч — це крадіжки. Викрадали, як завжди, якусь оргтехніку, одяг, продукти навіть. Також за три місяці поліція зареєструвала 1400 фактів квартирних крадіжок.

Доповнення

В Україні відкрито приблизно 40 справ щодо можливого фінансування війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП