ukenru
z-pochatku-viborchoyi-kampaniyi-zareyestrovano-pyat-kriminalnikh-provadzhen

З початку виборчої кампанії зареєстровано п'ять кримінальних проваджень

 • 8816 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Станом на сьогодні зафіксовано понад 250 фактів порушень виборчого законодавства і зареєстровано 5 кримінальних проваджень. Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

"На сьогодні вже є більш як 250 фактів порушень виборчого законодавства, зареєстровано 5 кримінальних проваджень: одне – по перешкоджанню журналістській діяльності, три - пов’язані з хуліганськими діями, і ще одне - підкуп виборців. Також складено понад 60 адміністративних протоколів, які в основному пов’язані з порушенням під час проведення передвиборчої агітації та розповсюдженням агітаційних матеріалів", - проінформував Олександр Фацевич.

При цьому, голова спеціальної робочої групи Іван Стойко уточнив, що одне із найпоширеніших порушень - політична реклама без вихідних даних.

У МВС заявили, що будуть проводити моніторинг інформаційного простору для виявлення порушень під час виборчого процесу. У цьому питанні МВС має намір співпрацюватиме з Національною радою телебачення та радіомовлення.

"Наш моніторинг має стосуватися ЗМІ на предмет публічних звернень кандидатів про порушення, які не знайшли відображення у зверненнях до Нацполіції і відповідно ми на них будемо реагувати, всім іншим будуть займатися суб’єкти виборчого процесу", - зазначив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

Раніше повідомлялося, що поліції зафіксувала 216 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом в Україні.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року офіційно стартувала виборча кампанія на виборах президента України.

Станом на сьогодні зареєстровано вже 20 кандидатів на посаду президента України.

Голосування на виборах президента заплановане на 31 березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика