ukenru
z-pochatku-roku-politsiya-vikrila-ponad-160-faktiv-torgivli-lyudmi

З початку року поліція викрила понад 160 фактів торгівлі людьми

 • 9244 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. З початку 2019 року правоохоронці викрили понад 160 фактів торгівлі людьми. При цьому кількість виявлених фактів трудової експлуатації громадян перевищила кількість фактів сексуальної експлуатації – 82 проти 61 факту відповідно. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України, передає УНН.

Як зазначається, за три місяці поточного року Національна поліція зареєструвала 163 кримінальні правопорушення за статтею 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу.

Також поліцейські встановили 55 осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень зазначеної категорії. Про підозру зловмисникам повідомлено в рамках 146 кримінальних проваджень.

У прес-службі повідомили,що під час досудового розслідування правоохоронці установили 184 особи, яких було визнано потерпілими від торгівлі людьми. Жертвами стали 111 чоловіків, 72 жінки та одна малолітня дитина.

Також оперативники виявили 119 кримінальних правопорушень, пов’язаних із сутенерством. Відтак зловмисникам повідомлено про підозру в рамках 87 кримінальних проваджень. Досудове розслідування завершене у 55 кримінальних провадженнях цієї категорії.

За результатами завершення досудового розслідування у першому кварталі 2019 року до суду спрямували обвинувальні акти стосовно 12 організованих груп. З них п’ять викрито у вчиненні злочинів, пов’язаних з сексуальною експлуатацією.

Як повідомляв УНН, з початку року поліція викрила 109 ОЗГ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП