ukenru
z-pochatku-roku-na-pensiyni-viplati-spryamovano-231-mlrd-grn-shmigal

З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд грн - Шмигаль

 • 94332 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд грн, що на 12% більше, ніж торік. У березні, попри війну, була проведена індексація виплат практично для всіх українських пенсіонерів. Загалом, із початку російського вторгнення в Україні виплачено пенсій на понад 140 млрд грн. Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 31 травня, інформує УНН

Деталі

Окрім пенсій уряд повною мірою фінансував інші соціальні програми – допомога багатодітним родинам, людям з інвалідністю та одиноким батькам. За ці три місяці на відповідні програми було виділено фактично 30 млрд гривень. Мова йде про підтримку від держави для майже 6 млн українців.

"Окремим напрямком стало запровадження нових програм підтримки внутрішніх переселенців. Запроваджена урядова програма, яка передбачає щомісячні виплати в розмірі 3000 гривень для дітей і 2000 гривень для дорослих. Активно ця програма запрацювала в квітні, за цей час майже 1,5 млн родин отримало допомогу від держави. Загальна сума виплат сягнула 10 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Також Шмигаль розповів про медичну та освітню сфери.

"Вчителям та медикам за три місяці виплачено заробітної плати на понад 25 млрд гривень. При цьому в травні виплати збільшилися до 10,4 млрд, тоді як в квітні складали 8,3 млрд гривень", - підкреслив прем’єр.

Нагадаємо

Міністерство оборони України виплатило за квітень 51,5 мільярдів гривень військовим української армії.

Українські Національні Новини

Економіка