ukenru
z-pochatku-roku-na-donechchini-cherez-neoberezhnist-pidirvalisya-8-lyudey

З початку року на Донеччині через необережність підірвалися 8 людей

 • 8416 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Від початку року у Донецькій області через необережність підірвалися 8 людей, з них троє загинули. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації обласного управління поліції.

"Внаслідок поводження з бойовими припасами в Донецькій області загинули троє чоловіків. Осколкові поранення отримали 5 осіб, з них – одна жінка", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що причиною вибухів у більшості випадків стала необережність самих громадян.

"Так, житель Нікольського району знайшов гранату, приніс додому та разом з другом вирішив її випробувати. Наслідок – травматична ампутація кисті", - розповіли у ГУНП.

За таких самих обставин на Різдво у Маріуполі загинули двоє молодих чоловіків.

У поліції вказали: небезпеку становлять снаряди, міни, гранати, саморобні вибухові пристрої. Навіть набої або порох за необережності можуть спричинити загибель чи каліцтва.

При виявленні небезпечної знахідки, потрібно відійти на безпечну відстань (230-250 метрів), повідомити поліцію або рятувальників за короткими номерами "102", "101", попередити перехожих про небезпеку, дочекатися прибуття фахівців, щоб вказати місце знахідки.

Водночас заборонено наближатися до предмету, пересувати його, брати в руки або розбирати, користуватися поряд з предметом мобільними телефонами, адже вони можуть спровокувати вибух, розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет, користуватися запальничками, іншими джерелами відкритого вогню.

Як повідомляв УНН, від початку збройної агресії РФ на сході України, внаслідок підриву на мінах та вибухонебезпечних залишках війни, постраждали 833 цивільні особи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП