ukenru
z-pochatku-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-rf-v-ukrayini-zaginuli-197-ditey

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні загинули 197 дітей

 • 94781 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Через збройну агресію рф в Україні загинули 197 дітей, повідомили в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Цитата

"Більше ніж 548 дітей постраждали в Україні з 24 лютого 2022 року внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 197 дітей загинуло та більше ніж 351 отримали поранення різного ступеню тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 115, Київській - 105, Харківській - 81, Чернігівській - 54, Миколаївській - 40, Херсонській - 38, Луганській - 36, Запорізькій - 23, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Так, під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних російськими військовими на території смт Гостомеля та міста Буча Київської області, виявлено тіла дітей 4 і 10 років із тілесними ушкодженнями, а також обгоріле тіло 17-річного хлопця.

Також, як зазначається, стало відомо, що у лютому на контрольно-пропускному пункті в Чорнобильську зону поблизу села Дитятки Київської області військовослужбовці рф розстріляли цивільний автомобіль, який зупинився на узбіччі. Загинули батько та його неповнолітній син.

"Кількість дітей, які загинули внаслідок обстрілу залізничного вокзалу міста Краматорська, збільшилася до 7. У лікарні померли ще дві дитини", - повідомили у прокуратурі.

Доповнення

Через масовані бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1014 закладів освіти, з них 91 зруйновано повністю, вказали в Офісі Генпрокурора.

Українські Національні Новини

Суспільство