z-pochatku-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-menshe-nizh-70-gromadyan-rf-vyikhali-v-ukrayinu-dpsu

З початку повномасштабного вторгнення менше ніж 70 громадян рф в'їхали в Україну - ДПСУ

 • 25206 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. З літа 2022 року трохи більше ніж 70 громадян російської федерації отримали візу на в’їзд в Україну. Але за цей час не всі з цих осіб перетнули український кордон, під час брифінгу у четвер, як повідомили в Медіацентрі Україна, сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише УНН.

Цитата

«Для громадян російської федерації з літа минулого року було встановлено візовий режим для в’їзду (в Україну – ред.), і на цей момент трохи більш як 70 громадян російської федерації отримали візу, яка дозволяє їм перетнути кордон на в’їзд в Україну, але не всі ще цим правом скористалися. Тобто менше, ніж 70 громадян рф, які отримали візу, перетнули кордон на в’їзд в Україну», – зазначив він.

Деталі

Окрім того, наявність візи не є безумовною підставою для пропуску громадян рф на територію України. Позаяк вони мають відповідати й іншим умовам перетину кордону, зокрема мати підтвердження мети своєї поїздки в Україну.

Доповнення

З 1 липня 2022 року в Україні почав діяти візовий режим з росією. Громадяни росії можуть отримати українську візу у візових центрах компанії VFS Global, розташованих у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі.

Остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону громадян рф ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині росіяни обстріляли дві церкви

     • 26636 переглядiв

    H&M відновлює роботу в Україні: де відкрились перші магазини

     • 66574 переглядiв