z-pochatku-oboviazkovoi-evakuatsii-z-donechchyny-vyikhaly-ponad-97-tysiach-liudei

З початку обов’язкової евакуації з Донеччини виїхали понад 97 тисяч людей

 • 30913 переглядiв

З початку оголошення обов’язкової евакуації з населених пунктів Донецької області вдалось  вивести  понад 97 тисяч людей, серед них – понад 12,5 тисяч дітей. Про це УНН повідомляє із посиланням на Мінреінтеграції.

Вже понад рік проводиться обов’язкова евакуація населення Донецької області. Таким чином з серпня 2022 року до безпечних регіонів перемістилися більш ніж 97 тисяч громадян. Серед них – понад 12,5 тисяч дітей і більш як 4,5 тисячі маломобільних.

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Наразі обов’язкова евакуація із Донеччини відбувається потягом до Житомирської області один раз на 8 днів по парних числах.

Як зазначається, після прибуття люди отримують фінансову допомогу від держави у розмірі 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю й 2 тисяч гривень – для дорослих.

На Житомирщині внутрішніх переселенців розміщують у безоплатних прихистках. Їм надають гуманітарну, правову і психологічну допомогу.

Доповнення

У Мінреінтеграції нагадали, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади. Або подати заявку, зателефонувавши на гарячу лінію для всіх громад за номером: (098) 890-33-18.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині не виключають розширення зони примусової евакуації дітей

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський інвестиційний банк відкриє регіональний офіс у Києві

     • 33802 переглядiв

    Суд підтвердив, що ПриватБанк не повернуть колишнім власникам

     • 30311 переглядiв