ukenru
z-pochatku-lita-za-programoyu-dostupni-krediti-vidali-ponad-32-mln-grn

З початку літа за програмою "Доступні кредити" видали понад 32 млн грн

 • 10252 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. З початку червня банки-партнери Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" видали 51 новий кредит на загальну суму 32,6 млн гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

"За перший тиждень літа банки-партнери Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" видали 51 новий кредит на загальну суму в 32,6 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що банки-партнери продовжують прийом заявок на нові інструменти програми,що були введені урядом в час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, обігові, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання).

Зокрема, за тиждень попит на позики під такі умови склав майже 390 млн грн. Перший підприємець вже зміг рефінансувати свій кредит на суму 1,1 млн грн в АТ КБ "ПриватБанк" під 0% до кінця березня 2021 року.

Також на цьому тижні Фонд планує підписання угод про партнерство з двома новими банками - "ОТП Банком" та "Міжнародним Інвестиційним Банком". Готуються для затвердження Радою Фонду заявки про участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%" від "Креді Агріколь Банк" та "Агропросперіс Банк".

У разі позитивного рішення Ради, загалом учасниками Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" стануть 19 банків, які за розміром чистих активів складають 80% усієї банківської системи України.

Раніше УНН писав, що уряд затвердив законопроект, що дозволить бізнесу отримувати більш доступні кредити.

Українські Національні Новини

Економіка