ukenru
z-pochatku-2019-rodini-budut-otrimuvati-1-500-griven-na-nyanyu-groysman

З початку 2019 року родини будуть отримувати 1,5 тис. гривень на няню - Гройсман

 • 22597 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. З початку наступного року кожна родина буде отримувати 1,5 тисяч гривень для винаймання няні для дитини. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"Коли мама народжує, особливо коли мама працює, треба думати про те, як потрібно працювати. Тут потрібно думати в ці перші місяці і роки, як підтримати маму. Дати можливість найняти няню. Щоб доглядати дитину, а самій іти працювати. Ми приймаємо рішення… Спільно з органами місцевого самоврядування в тих пропорціях, як сьогодні зараховується податок на доходи фізичних осіб, я думаю, це буде справедливо, і вводимо таке поняття, як муніципальна няня. Це найде своє відображення в бюджеті на 2019 рік. Ми будемо вам компенсувати – це приблизно 1 500 гривень кожного місяця", – повідомив В.Гройсман.

Відмітимо, що на сьогодні в Україні неможливо найняти няню на повний день за таку місячну зарплатню.





Як повідомляв УНН, з 1 вересня 2018 року при народжені дитини сім'ям від держави буде надаватися спеціальний бебі-бокс.

Нагадаємо, 30 травня урядовці, серед іншого, збираються затвердити Державну соціальну програму "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2021 року.

Українські Національні Новини

Суспільство