ukenru
z-lipnya-uryad-zaprovadit-derzhregulyuvannya-tsin-na-deyaki-liki

З липня уряд запровадить держрегулювання цін на деякі ліки

 • 12097 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. З 1 липня в Україні буде запроваджене державне регулювання цін на деякі ліки. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"З 1 липня буде запроваджено державне регулювання на деякі препарати, які включені до Національного переліку. Це буде реферування лікарських засобів з Польщі, Словаччини, Чеської Республіки, Латвії і Угорщини", - зазначила міністр.

За її словами, також уряд впроваджує відсоткові граничні націнки на препарати, включені до Національного переліку основних лікарських засобів.

При цьому вона додала, що також уряд має намір схвалити розпорядження про схвалення Концепції державної політики із запобігання фальсифікації лікарських засобів та затвердження плану заходів щодо її реалізації. Це рішення стосується поступового впровадження нового маркування лікарських засобів через 2Д-кодування.

Нагадаємо, 1 квітня почав працювати електронний рецепт за програмою "Доступні ліки", що дозволить пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий.

Українські Національні Новини

Політика