ukenru
z-koruptsiyeyu-v-ukrayini-mayut-borotis-vsi-verstvi-suspilstva-mingarelli

З корупцією в Україні мають боротись всі верстви суспільства - Мінгареллі

 • 9960 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Протидіяти корупції в Україні мають всі верстви населення. Про це сказав голова Представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі під час заходу, присвяченому відкриттю "Парку корупції" в Києві, передає кореспондент УНН.

"Як ви знаєте, наша головна мета - допомогти нашим українським друзям створити в Україні відкрите демократичне суспільство. Для цього потрібно забезпечити, щоб верховенство права впроваджувалось в Україні", - сказав він.

За словами посла, це завдання, звичайно багатогранне, проте в його основі - протидія корупції.

"Корупція існує повсюди, включаючи також і наше суспільство, тому ми відчуваємо що це - наш обов’язок поділитись нашим досвідом у цій галузі, коли мова йде про протидію корупції. Ми повинні допомагати нашим українським друзям створити систему стримувань і противаг, щоб корупції було дане червоне світло, проведена червона лінія. Боротьба з корупцією вочевидь є справою всіх верств суспільства - цим повинні зайнятись і політики, і громадянське суспільство", - наголосив він.

Нагадаємо, у БПП не виключили, що закон про Антикорупційний суд приймуть в червні.

Як повідомляв УНН, Україна очікує рішення міжнародних партнерів щодо узгодження позицій щодо питання процедури вето для міжнародних експертів у законопроекті про Антикорупційний суд.

Комітет ВР підтримав узгоджені з Венеційською комісією пропозиції щодо Антикорупційного суду.

Українські Національні Новини

Політика