ukenru
yuridichni-osobi-nerezidenti-zmozhut-vidkrivati-rakhunki-u-bankakh-ukrayini

Юридичні особи-нерезиденти зможуть відкривати рахунки у банках України

 • 9972 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Можливість юридичним особам, які не є резидентами України, відкривати рахунки у банках України передбачена законами України "Про валюту і валютні операції" (далі – Закон про валюту), що набере чинності 7 лютого 2019 року, та "Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НБУ. 

Згідно з нормами вищезазначених законів, ринок банківських послуг України відкривається для нових суб’єктів – юридичних осіб-нерезидентів, яким надано право відкривати рахунки в банках України та здійснювати через такі рахунки валютні операції.

Законом про валюту нерезидентам гарантуються усі права, якими сьогодні користуються резиденти у сфері здійснення валютних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ оприлюднив план перевірок банків на 2019 рік

На виконання цих законів Національний банк розробив та пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління Національного банку України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ не бачить ризиків для банків у зв’язку із новими санкціями РФ

Українські Національні Новини

Економіка