ukenru
yunesko-dopomoga-na-osvitni-programi-u-sviti-skorochuyetsya-shostiy-rik-pospil

ЮНЕСКО: допомога на освітні програми у світі скорочується шостий рік поспіль

 • 7943 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Частка допомоги, що виділяється на освітні програми, скорочується вже шостий рік поспіль, передає УНН з посиланням на прес-службу ЮНЕСКО.

Так повідомляється, що сьогодні загальний обсяг допомоги на освітні цілі становить 12 млрд дол. США, що на 4% менше, ніж в 2010 році.

За цей же період загальний обсяг допомоги в цілях розвитку виріс на 24%. Допомога донорів на цілі базової освіти, яка включає в себе підтримку дошкільної та початкової освіти, а також фінансування програм освіти дорослих та ліквідації неписьменності, становить близько 5,2 млрд дол, що вище аналогічного показника за 2014 рік (4,8 млрд дол. США). Проте, ця сума на 6% нижче, ніж в 2010 році.

Тим часом, допомога на цілі середньої освіти склала 2,2 млрд доларів, тобто 19% від загального обсягу допомоги на цілі освіти.

Також зазначається, що гуманітарна допомога на освітні цілі, досягла свого історичного максимуму (збільшилася з 2015 р по 2016 року на 55%), проте становить всього 2,7% від загального обсягу допомоги та лише 48% від запитуваної суми.

Як повідомляв УНН, Японія виділить ЮНІСЕФ близько 13 мільйонів доларів для допомоги дітям в Ємені.

Українські Національні Новини

Політика