yoha-v-muzei-v-anturazhi-iz-foto-z-viiny

Скандал у Музеї Тараса Шевченка: провели фітнес-захід під час виставки воєнних фото

 • 6448 переглядiв

Скандал у Національному музеї Тараса Шевченка. Днями в залі із фотороботами World Press Photo 2023, де зокрема представлені й світлини про війну в Україні, провели йога-клас. Випадок активно обговорюють у мережі, зреагував й радник мера Маріуполя – Петро Андрющенко.

Скандал у Національному музеї Тараса Шевченка. Днями в залі із фотороботами World Press Photo 2023, де зокрема представлені й світлини про війну в Україні, провели йога-клас. Випадок активно обговорюють у мережі, зреагував й радник мера Маріуполя – Петро Андрющенко, передає УНН.

Музей Тараса Шевченко. Нічого такого. Просто йога на фоні трагічних фото Маріуполя від Євгена Малолетки. Я можу припустити, що відвідувачі не знали. Тренер не подумав та й мета була добра. Але ж хтось в музеї точно організував спочатку виставку фотографій, а потім вирішив там дозволити йогу. Сором'язливо завішавши ганчірками фото. Це просто якийсь нескінченний потік сюру навколо Маріуполя.

Петро Андрющенко

Деталі

Керівництво музею Тараса Шевченка домовилось з одним зі столичних фітнес-клубів про проведення заняття з йоги на першому поверсі в залі, де власне й виставлені фото роботи переможців World Press Photo, зокрема й всесвітньовідоме фото вагітної жінки з Маріуполя.

Йога-клас провели зранку, до відкриття музею, а самі експонати прикрили ганчірками. Українці у мережі обурюються такому ставленню до війни.

Я довго не вірила, що так і зроблять, але так і зробили. Йогу провели, фото з Маріуполя прикрили. Не знаю хто у цій ситуації гірше - фітнес-клуб чи музей.

Kristina Berdynskykh 

Довідково

Фотовиставка World Press Photo 2023, де представлені роботи з 23 країн світу, що здобули перемогу в міжнародному конкурсі, відкрилась в Національному музеї Тараса Шевченка 8 листопада. Серед експонованих світлин, зокрема й робота українського фотографа Євгена Малолєтки. "Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі", яка власне стала глобальним переможцем цьогорічного конкурсу.

Цю світлину Малолєтка зняв під час перебування в оточеному місті в березні 2022 року. На фото поранена Ірина Калиніна. Її виносять з пологового будинку в Маріуполі, зруйнованому через авіаудар росіян Син Ірини народився мертвим, а за півгодини померла й сама жінка. На думку журі, фотографія зображає зазіхання на майбутнє України.

Війна в Україні знайшла своє відображення й в інших фотороботах переможців конкурсу. У "Ранах війни" Еміліо Моренаті ("Почесна відзнака") йдеться про людей, які перенесли ампутацію кінцівок внаслідок російського вторгнення в Україну, а світлина "Яна та Вікторія" Алкіса Костантінідіса ("Окрема фотографія") зафіксувала, як Яна Бачек плаче над тілом батька Віктора, що загинув під час обстрілу Харкова.

Тетяна Салганік

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві на ринку спалахнула масштабна пожежа

     • 5135 переглядiв

    У свій 81-й день народження: Байден помилував індиків до Дня подяки

     • 5627 переглядiв

    Сьюкі Вотергаус і Роберт Паттінсон очікують на первістка

     • 5394 переглядiв