ukenru
yevrosoyuz-zaklikav-rosiyu-zberegti-raketniy-dogovir

Євросоюз закликав Росію зберегти ракетний договір

 • 8004 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Євросоюз закликав Росію до збереження Договору про ракети середньої та малої дальності (ДРСМД), термін якого спливає через три тижні. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Ми глибоко стурбовані подіями, пов'язаними з Договором про РСМД, який може закінчитися 2 серпня 2019 року (...) Ми наполегливо закликаємо РФ знайти ефективне рішення в зв'язку з серйозними побоюваннями з приводу розробки, льотних випробувань і розгортання її наземної ракетної системи 9M729, а також пов'язаними з недотриманням договору РСМД", - заявила у неділю, 14 липня, верховна представниця ЄС з безпекової та зовнішньої політики Федеріка Могеріні.

Вона зазначила, що життєздатність угод про контроль над озброєннями вимагають повного дотримання, а також додала, що Договір про РСМД зробив значний внесок у європейську та міжнародну безпеку за останні 30 років. Головна європейська дипломатка наголосила на необхідності вжити заходів для забезпечення повного дотримання положень договору.

Могеріні додала, що найближчі дні є останньою можливістю для діалогу і "вживання необхідних заходів для збереження цього важливого компонента архітектури європейської безпеки". Євросоюз також закликав США та РФ до більшого скорочення арсеналів, в тому числі ядерних озброєнь.

Нагадаємо, Путін підписав закон про призупинення ДРСМД.

Українські Національні Новини

Новини Світу