ukenru
yevrosoyuz-vviv-sanktsiyi-proti-ochilnika-gru

Євросоюз ввів санкції проти очільника ГРУ

 • 7105 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Рада ЄС у понеділок ввів санкції стосовно дев'яти осіб і однієї організації. Серед них - четверо співробітників Головного управління Генерального штабу Росії, повідомляє УНН з посиланням на комюніке Європейської ради.

"Сюди належать дві посадові особи ГРУ, а також керівник і заступник начальника ГРУ (також відомого як ГУ або Головне управління Генерального штабу Збройних сил Росії), відповідальних за зберігання, транспортування та використання в Солсбері (Велика Британія) отруйної нервового-паралітичної речовини 4 березня 2018 року", - сказано в повідомленні.

Імена осіб, що потрапили під санкції, не вказані. Правові акти, включаючи імена цих осіб, будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС від 21 січня 2019 року.

Нагадаємо, в понеділок, 21 січня, в Брюсселі проходило засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, під час якого голови зовнішньополітичних відомств Євросоюзу затвердили санкції проти офіцерів ГРУ, яких британська влада вважає причетними до отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у місті Солсбері у березні 2018 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу