ukenru
yevrosoyuz-podaye-do-sudu-na-nimechchinu

Євросоюз подає до суду на Німеччину

 • 9744 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Європейська комісія подає до Європейського суду на Німеччину і ще шість країн-членів ЄС за недостатні зусилля у боротьбі з забрудненням повітря. Про це повідомляє УНН з посилання на DW.

Єврокомісія закидає Німеччині і ще кільком країнам Євросоюзу неефективну боротьбу із забрудненням повітря. Близько 400 тисяч людей помирають у ЄС передчасно від хвороб, викликаних шкідливими викидами.

Головне занепокоєння представників Єврокомісії викликали викиди окису азоту в атмосферу, спричинені дизельними автомобілями. Рівень концентрації цього шкідливого для дихальної системи людини газу в повітрі багатьох німецьких міст перевищує європейські норми.

На критику Євросоюзу наразилася не лише Німеччина. Плани Франції, Угорщини, Італії, Румунії та Великобританії щодо боротьби із забрудненням повітря "недостатні для дотримання стандартів чистоти повітря", - заявив єврокомісар з питань довкілля Кармену Велья.

Як повідомляв УНН, щорічно 7 мільйонів людей вмирають через забруднення атмосферного повітря і повітря всередині приміщень. Про це свідчать оприлюднені дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Рівень забруднення повітря залишається небезпечно високими в багатьох частинах світу. Нові дані ВООЗ свідчать, що 9 з 10 осіб дихають повітрям, що містить високий рівень забруднюючих речовин.

Українські Національні Новини

Новини Світу