ukenru
yevrosoyuz-22-lyutogo-rozglyane-novi-sanktsiyi-proti-rosiyi

Євросоюз 22 лютого розгляне нові санкції проти Росії

 • 20530 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Глави зовнішньополітичних відомств країн - членів Європейського Союзу 22 лютого обговорять "відповідну реакцію на справу Навального" і можуть ввести нові санкції проти Росії. Про це повідомив міністр Австрії з європейських і закордонних справ Александер Шалленберг, передає УНН з посиланням на DW.

Деталі

Шалленберг вважає, що санкції проти окремих осіб РФ за порушення прав людини отримають широку підтримку.

Очікується, що глави МЗС країн ЄС попросять Європейську службу зовнішньої політики надати список осіб і підприємств, щодо яких найближчим часом буде введена заборона на в'їзд і заморожування активів.

При цьому Шалленберг підкреслив, що згаданий перелік повинен бути дуже грамотним як в політичному, так і в юридичному плані.

Глава МЗС Австрії закликав Євросоюз виробити єдину позицію щодо Москви, а не просто коментувати події в Росії і погрожувати санкціями.

"Нам потрібна двухпутна політика - проведення кордонів там, де це необхідно, і діалог там, де це можливо", - заявив міністр.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальний термін, призначивши йому 3,5 року колонії загального режиму (з урахуванням терміну під домашнім арештом він мав провести в колонії два роки вісім місяців).

У середу, 17 лютого, ЄСПЛ ухвалив, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду — про застосування забезпечувальних заходів.

Голова Мін’юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необгрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Вранці в суботу 20 лютого Мосміськсуд залишив у силі рішення суду першої інстанції замінити російському оопозіціонному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний по справі “Ів Роше”, при цьому зарахувавши в термін час, проведений ним під домашнім арештом.

Другий вирок

Мировий суд Бабушкінського району Москви визнав російського опозиціонера Олексія Навального винним у наклепі на адресу ветерана Другої світової війни Гната Артеменка і призначив йому штраф у розмірі 850 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Справа про “наклеп на ветерана”

За версією слідства, 2 червня минулого року Навальний у своєму Telegram-каналі і на сторінці в Twitter розмістив відеоролик, в якому ветеран Гнат Артеменко висловлював свою позицію на підтримку змін до Конституції РФ. Під роликом Навальний написав коментарі, зокрема назвавши учасника ролика “зрадником”. Провину опозиціонер не визнає.

Українські Національні Новини

Новини Світу