yevropeyskiy-sud-z-prav-lyudini-anonsuvav-rishennya-u-spravi-rosiya-proti-ukrayini

Європейський суд з прав людини анонсував рішення у справі "росія проти України"

 • 355721 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Європейський суд з прав людини 18 липня оголосить рішення у справі "росія проти україни", яку рф подала влітку 2021 року. Про це повідомила уповноважена у справах Європейського суду з прав людини Маргарита Сокоренко, пише УНН.

Цитата

«Європейський суд з прав людини прям ввімкнув турборежим по справам, в яких фігурує Росія. Цього разу - по міждержавній справі проти нас, яку Росія подала в липні 2021 року (та яка тоді наробила більше інформаційного шуму). Чекаємо публікацію рішення 18.07.2023. Всі деталі, міркування та спогади про справу після публікації рішення. Буде цікаво», - написала Сокоренко у Facebook.

Деталі

Йдеться про справу «Russia v. Ukraine» (no. 36958/21). У своїй скарзі росія намагається приписати Україні відповідальність за трагедію МН17 через незакриття повітряного простору тому що Україна не закрила повітряний простір.

Також рф звинувачує Україну у нібито адміністративних практиках "вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у право голосу, обмеженнях на використання російської мови та нападах на російські посольства і консульства".

Нагадаємо

Влітку 2021 року росія подала до Європейського суду з прав людини скаргу проти України за 10 групами звинувачень. Зокрема, і в катастрофі MH17. В Мін'юсті України тоді назвали російський позов перемогою над здоровим глуздом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах судді оголосили догану за спробу вплинути на суд у справі MH17 - ЗМІ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Японії вибухнула ракета під час випробування

     • 124394 переглядiв