yevropeyski-krayini-vidilyat-ukrayini-viyskove-obladnannya-na-ponad-200-milyoniv-funtiv

Європейські країни виділять Україні військове обладнання на понад 200 мільйонів фунтів

 • 649732 переглядiв

Повідомляється, що перший пакет обладнання був узгоджений Великою Британією, Нідерландами, Норвегією, Швецією і Данією. Ці партнери разом з Ісландією і Литвою внесли до фонду загалом понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів.

Цитата

«За очікуваної вартості понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів перший пакет міститиме в собі життєво важливі можливості у вигляді артилерійських боєприпасів, морської розвідки, спостереження та рекогностування, а також запасні частини для обладнання, зокрема для танків», - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Бен Воллес заявив, що цей комплект обладнання забезпечить значний приріст можливостей Збройних Сил України і підтримає їхню здатність захищати свою країну.

«Очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України демонструє прихильність Великої Британії та наших союзників забезпеченню отримання Україною життєво важливої військової допомоги, необхідної для захисту від незаконного вторгнення росії», - сказав він.

Зазначається, що в першому пакеті підтримки IFU взяли участь як британські, так і міжнародні галузеві постачальники для задоволення пріоритетів України в забезпеченні смертоносного і нелетального устаткування, при цьому понад 40 країн надали більше ніж 1500 пропозицій в 11 галузях можливостей.

Доповнення

ЄС має намір оголосити новий пакет допомоги Україні на 400 млн євро.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні відсьогодні заборонили вилов щуки

     • 1371914 переглядiв

    Прем’єр Швеції прибув до Києва та зустрівся з Зеленським

     • 489405 переглядiв