ukenru
yevroparlamentari-khochut-posiliti-zvyazki-z-nato-schodo-kiberzakhistu-yes

Європарламентарі хочуть посилити зв'язки з НАТО щодо кіберзахисту

 • 7910 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Нові гібридні загрози роблять життєво важливим посилення кіберзахисту ЄС зі швидкою командою кібер-реагування і більш тісне співробітництво з НАТО. Про це заявили в середу депутати Європарламенту, передає УНН з посиланням на заяву ЄП.

Резолюція кіберзахисту була підтримана 476 голосами "за" проти 151 голосу "проти". Ще 36 депутатів утримались від голосування.

В резолюції йдеться, що Росія, Китай і Північна Корея, а також недержавні суб'єкти, здійснюють зловмисні кібер-атаки на критичні інфраструктури ЄС, займаються кібер-шпигунством та масовим спостереженням за громадянами ЄС, проводять кампанії з дезінформації та створюють злочинні програми - наприклад, Wannacry, NonPetya.

Європейські депутати підкреслюють, що фрагментована стратегія та можливості оборони Європи зробили її вразливою для кібер-атак. Тому вони настійно закликають держави-члени ЄС посилити здатність своїх збройних сил працювати разом і зміцнювати кібер-співробітництво на рівні ЄС з НАТО та іншими партнерами.

Це може призвести до збільшення кількості спільних кібер-вправ, навчань і обміну між військовослужбовцями, залучення експертів з кібер-криміналістиці, а також вдосконалення досвіду місій і операцій в області кіберзахисту.

Європейські депутати віддають перевагу двом кібер-проектам, що мають бути запущені в межах Постійної структурної співпраці (PESCO): платформи для обміну інформацією для кібер-інцидентів та групи швидкого реагування. Вони сподіваються, що це призведе до створення європейської групи швидкого реагування, яка б координувала, виявляла та протидіяла масовим кібер-загрозам.

Як повідомляв УНН, кібератаки, які відбувалися минулого року проти України, завдали великий удар нашій економіці, який обраховується "мільярдами". Про це сьогодні сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов на відкритті IX Національного Експертного Форуму у Києві.

Українські Національні Новини

Новини Світу