ukenru
yevroparlament-pidtrimala-mekhanizm-prizupinennya-bezvizu

Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу"

 • 22244 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Європейський парламент проголосував за так званий механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн. Євродепутати підтримали його 485 голосами, передає УНН з посиланням на прес-службу євроінституції.

"Нам вдалося створити більш гнучкий і оперативний інструмент, забезпечуючи при цьому дотримання прав людини і ключову роль Європейського парламенту. Я впевнений, що після затвердження механізму призупинення, Рада ЄС буде співпрацювати у повному обсязі з метою забезпечення того, щоб пропозиції про надання безвізового режиму для Грузії і України були опрацьовані без затримок, враховуючи, що обидві країни вже виконали необхідні критерії", - сказав доповідач щодо цієї пропозиції Агустін Діас де Мера.

Як зазначається, його доповідь була схвалена 485 голосами, проти висловилися 132 євродепутатів, 21 утримався.

Відповідно до нових правил, угода про безвізовий режим з ЄС для третіх країн може бути призупинена, і в цьому випадку їх громадянам знову буде потрібна віза для в'їзду в ЄС.

Це може відбутися, якщо буде істотне збільшення кількості громадян цієї країни, яким відмовляють у в'їзді або які залишаються на території ЄС неналежним чином; істотне збільшення необґрунтованих клопотань про надання притулку; зменшення співпраці щодо реадмісії (повернення мігрантів); збільшення ризиків або безпосередньої загрози для державної політики або внутрішньої безпеки, пов'язаної з громадянами третіх країн.

Проект документу тепер має бути офіційно затверджений Радою ЄС. Він вступить в силу через двадцять днів після його опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Механізм призупинення не буде застосовуватися щодо Великої Британії та Ірландії.

Щодо процедури вказано, що це "звичайна законодавча процедура, погодження 1-е читання".

Українські Національні Новини

Політика