yevroparlament-napoliahaie-na-tomu-aby-perehovory-pro-vstup-ukrainy-do-yes-rozpochalysia-tsoho-roku

Європарламент наполягає на тому, аби переговори про вступ України до ЄС розпочалися цього року

 • 19657 переглядiв

Європейський парламент продовжить наполягати на тому, щоб переговори про вступ України до ЄС розпочалися цього року. Деякі країни намагаються "виторгувати" свої очікування в обмін на згоду на вступ України до ЄС

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що Європарламент є одним із найбільших прихильників України й далі наполягатиме, щоб переговори про вступ України до ЄС почалися вже цього року. Про це вона сказала  під час  розширеної зустрічі з нагоди Дня Гідності та Свободи, передає УНН з посиланням на ОП.

Європарламент один із ваших найбільших прихильників, хто вас підтримує. Саме ми продовжуємо наголошувати на тому, щоб переговори про вступ почалися вже цього року.

- сказала Мецола у відеозверненні.  

Деталі

Роберта Мецола наголосила, що сміливість, відданість і героїзм українців у боротьбі за свободу й демократію під час Революції Гідності та в протистоянні російській агресії надзвичайно надихає європейців.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у відеозверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи зазначила, що десять років тому вся українська нація вийшла на вулиці та в один голос заявила, що Україні місце у Європі.

І саме через бажання українців самостійно обирати свій шлях Президент росії путін вирішив розпочати агресію проти України: спочатку шляхом війни на Донбасі, а потім шляхом повномасштабного вторгнення

 - сказала фон дер Ляєн.

За її словами, попри війну сьогодні Україна як ніколи близька до мрії про європейське майбутнє, за яке боролися люди ще на Майдані.  

Доповнення

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомляла, що деякі країни намагаються "виторгувати" свої очікування в обмін на згоду щодо рішення про вступ України в ЄС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України до ЄС: Зеленський підписав указ про підготовку до переговорного процесу

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Польща буде допомагати Україні на шляху до ЄС і НАТО – Дуда

     • 21001 переглядiв