ukenru
yevrokomisiya-ukhvalila-strategiyu-posilennya-vzayemodiyi-z-balkanami

Єврокомісія ухвалила стратегію посилення взаємодії з Балканами

 • 10370 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Європейська комісія ухвалила стратегію розширення Євросоюзу та посилення взаємодії з західними Балканами. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Єврокомісії.

Згідно з документом “підтверджується європейське майбутнє регіону як геостратегічної інвестиції в стабільну, сильну і єдину Європу”.

“Чорногорія та Сербія — дві країни, з якими перемовини про приєднання до Союзу вже тривають. Ця перспектива, врешті, буде залежати від політичної волі, здійснення реальних і стабільних реформ та врегулювання суперечок із сусідами”, — повідомили в Єврокомісії.

У стратегії зазначено, що до 2025 року в Євросоюзі може бути понад 27 держав. Водночас зазначається, що динаміка руху країн Західних Балкан на їх шляху до ЄС залежатиме від їх власних досягнень.

Кандидатами на вступ до ЄС із країн Балкан є Албанія, Македонія, Сербія і Чорногорія. Боснія і Герцеговина чекає надання їй статусу кандидата з лютого 2016 року.

Як повідомляв УНН, Єврокомісія збирається прискорити переговорний процес з Сербією і Чорногорією про вступ цих держав до Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Політика