ukenru
yevrokomisiya-proponuye-zaboroniti-prodazh-naftovikh-tankeriv-do-rf-reuters

Єврокомісія пропонує заборонити продаж нафтових танкерів до рф - Reuters

 • 13469 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Європейська комісія може заборонити продаж росії танкерів для сирої нафти та нафтопродуктів. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Це має завадити рф обійти західні санкції щодо російської нафти за допомогою тіньового флоту суден. Також йдеться про те, що продаж танкерів третім країнам має включати договірні положення про те, що кораблі не можуть бути перепродані росії.

Крім того, третім країнам хочуть заборонити використання таких танкерів для перевезення російської сирої нафти чи нафтопродуктів з порушенням західних цінових обмежень, тобто, якщо ціна сирої нафти перевищує 60 доларів за барель.

Доповнення

Єврокомісія вважає, що механізм обмеження цін ґрунтується на процесі атестації, який дає змогу операторам у ланцюжку постачань морської нафти з росії продемонструвати, що її було куплено за дозволеною ціною або навіть нижче.

"Для подальшої підтримки впровадження та дотримання цього механізму, водночас збільшуючи бар'єри для фальсифікації атестацій, пропозиція запроваджує вимогу, щоб атестації також містили детальні додаткові витрати, як-от страхування та фрахт", — йдеться в пропозиції Єврокомісії.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішида домовилися продовжувати санкційну політику проти росії. Про це лідери держав говорили під час зустрічі в Сан-Франциско.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські нафтові танкери не підпадають під санкції ЄС - дипломати

Українські Національні Новини

Економіка