ukenru
yevrokomisiya-prodovzhila-mita-na-import-stalevikh-trub-z-ukrayini

Єврокомісія продовжила дію мит на імпорт сталевих труб з України

 • 11788 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Європейська комісія продовжила дію антидемпінгових мит на імпорт сталевих труб з України і Росії ще на п'ять років. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ЄК.

"Після дослідження Єврокомісія вирішила, що існуючі антидемпінгові заходи щодо російського і українського імпорту безшовних труб повинні залишатися у дії ще п'ять років, щоб забезпечити справедливі умови для виробників ЄС", - йдеться у повідомленні ЄК.

Як зазначається, мита на імпорт сталевих труб з України варіюються від 12,3% до 25,7% і від 24,1% до 35,8% на імпорт такої продукції з Росії.

Наразі на ринку сталі і металопродукції ЄС, як повідомляється, діють 52 захисних заходи у сфері торгівлі.

"Дослідження щодо перегляду заходів було проведено на прохання Європейської асоціації сталевих труб (ESTA). Це показало, що як з Росії, так і з України протягом попереднього періоду тривав значний демпінг (більше 30% для Росії і більше 20% для України), і, якби (захисні - ред.) заходи були припинені, цілком ймовірно, що значна кількість такої російської та української продукції знову була б направлена і наповнила ринок ЄС, загрожуючи виробникам труб у ЄС, у тому числі у Чехії, Франції, Німеччины та Італії. Тому рішення допоможе зберегти робочі місця у секторі, у якому сьогодні зайнято понад 13 тисяч європейців", - обґрунтували своє рішення у ЄК.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ЄС ввів антидемпінгові мита на імпорт гарячекатаної листової сталі з чотирьох країн, включаючи Україну.

Українські Національні Новини

Економіка