ukenru
yevrokomisiya-otsinit-kontrol-za-zdorovyam-ptitsi-v-ukrayini

Єврокомісія оцінить контроль за здоров'ям птиці в Україні

 • 7236 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Вчора, 11 червня, інспектори Європейської комісії розпочали аудит України з метою оцінки системи контролю здоров’я тварин. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передає УНН.

Зазначається, що ЄС здійснює відповідний аудит у тих країнах, яким дозволено експортувати продукцію до європейських держав.

"Україна наразі перебуває в процесі адаптації законодавства до норм Європейського Союзу, зокрема в частині вимог до харчових продуктів та здоров'я тварин", - прокоментував перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук.

Він додав, що Держпродспоживслужба готова надавати всебічну допомогу з метою детального ознайомлення інспекторів Єврокомісії з питанням функціонування системи контролю здоров'я тварин.

Також повідомляється, що в рамках зустрічі сторони обговорили механізм контролю здоров’я птиці в Україні, діяльність і сферу повноважень Держпродспоживслужби та її територіальних органів, основні засади ветеринарного законодавства в Україні та вітчизняні вимоги до системи контролю здоров’я птиці.

Робота місії в Україні триватиме до 20 червня поточного року.

Нагадаємо, у березні поточного року місія Генерального директорату Європейської комісії з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE) перевірила якість курятини найбільшого експортера країни - компанії "Миронівський хлібопродукт". Єврокомісія дійшла висновку, що продукція цієї компанії відповідає міжнародним стандартам FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food.

Українські Національні Новини

Економіка