yevro-pidniavsia-do-naivyshchoho-rivnia-za-chotyry-z-polovynoiu-misiatsi-dolar-zbilshyv-vtraty

Євро піднявся до найвищого рівня за чотири з половиною місяці, долар збільшив втрати

 • 31111 переглядiв

Курс євро зріс до найвищого рівня по відношенню до долара з кінця липня. Це зокрема пов’язують з сигналами від Федеральної резервної системи США про те, що вона перейде до зниження ставок. Про це передає УНН із посиланням на Bloomberg.

Деталі

Зранку спільна валюта подорожчала до 1,1054 долара – найвищого значення майже за п’ять місяців. У поточному році євро підвищився більш ніж на три відсотки, залежно від коливань.

Долар продовжив втрати цього місяця після того, як ФРС дала найчіткіший сигнал, що її агресивна кампанія з підвищення ставок завершена. Імовірність того, що Федеральний резервний банк США знизить процентні ставки раніше ЄЦБ наступного року, зростає.

Більшість учасників ринку очікують, що ФРС знизить процентні ставки вперше в березні та другий раз у травні після того, як центральний банк підвищив відсоткові ставки швидше, ніж будь-коли раніше за останні два роки. Вказується, що долар страждає від такого розвитку подій, оскільки перспектива зниження процентних ставок шкодить привабливості облігацій у США.

Японія є третім найбільшим донором фіндопомоги для України: за 2023 рік бюджет отримав 3,7 млрд доларів - Мінфін

Доповнення

На думку Хелен Гівен, валютного трейдера Monex USA, зростання євро може бути обмеженим.

Святкове ралі трохи згасне в першому кварталі. Євро виглядає досить перекупленим, і з огляду на те, що німецька економіка знаходиться на межі, здається, що небезпека регіональної рецесії там трохи вища, ніж тут, у США 

 - сказала вона.

Нагадаємо

Незважаючи на випередження заробітними платами рівня інфляції, загальний прогноз економістів вказує на слабке зростання у Єврозоні, при збереженні ризиків геополітичної нестабільності.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі