ukenru
yespl-zareyestruvav-skargu-nezakonno-zasudzhenogo-u-krimu-zhurnalista-semeni

ЄСПЛ зареєстрував скаргу незаконно засудженого у Криму журналіста Семени

 • 6176 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зареєстрував скаргу незаконно засудженого у Криму журналіста Миколи Семени на вирок "суду" в окупованому Сімферополі, який засудив його на два з половиною роки умовно.
Про це повідомила російська "Новая газета" з посиланням на слова адвоката Семени Олександра Попкова, передає УНН.

"Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени і його захисника адвоката міжнародної правозахисної групи "Агора" Олександра Попкова на вирок Залізничного районного суду Сімферополя, який засудив журналіста на 2 з половиною роки ув'язнення умовно із забороною займатися публічною діяльністю", - зазначив адвокат.

За його словами, сторона захисту розраховує на "справедливий, на відміну від російського, судовий розгляд". Зокрема, захист очікує, що ЄСПЛ визнає порушення щодо статей 10, 6 і 8 Європейської конвенції, тобто втручання в особисте життя під час "прослушки" і обшуку, несправедливий судовий розгляд, коли суд задовольнився висновками експертів ФСБ і відкинув висновки фахівців захисту.

Головне ж, за словами адвоката, порушення стосується свободи слова, коли журналіста притягнули до кримінальної відповідальності за його статті.

Нагадаємо, 22 вересня 2017 року підконтрольний російській владі суд оголосив вирок журналісту Миколі Семені, якого у РФ звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії, і засудив його до 2,5 років умовного позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки і з забороною займатися публічною діяльністю.

Українські Національні Новини

Політика