yes-zaklykav-si-tszinpina-dopomohty-zablokuvaty-rosii-mozhlyvosti-ukhylytys-vid-sanktsii

ЄС закликав Сі Цзіньпіна допомогти заблокувати росії можливості ухилитись від санкцій

 • 41652 переглядiв

Президент Європейської Ради Шарль Мішель закликав голову КНР Сі Цзіньпіна не дозволити Росії уникнути санкцій і наголосив на спільній відповідальності за припинення російської агресії в Україні під час саміту ЄС-Китай у Пекіні. Він наголосив на глобальній загрозі, яку несе російська війна, включаючи продовольчу безпеку та зростання цін на сировинні товари.

Голова Європейської ради Шарль Мішель закликав китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти зупинити росію, яка обходить санкції Заходу та отримує заборонені товари через треті країни. Про це він заявив під час виступу на пресконференції ха підсумками саміту ЄС-Китай у Пекіні, передає УНН.

Деталі

За словами президента Євроради, ЄС та Китай повинні взяти на себе спільну відповідальність за припинення російської агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія ввела нові санкції проти експортерів, які фінансують армію рф

Росія продовжує шукати шляхи доступу до технологій для підтримки своєї війни. Ми вкотре наголосили на тому, щоб Китай не постачав Росії військові інструменти. І ми ще раз підкреслили, наскільки важливо, щоб Китай допоміг не дати Росії обійти санкції

- заявив Шарль Мішель.

Він зауважив, що російська війна загрожує глобальній стабільності та світовій економіці. Зокрема, це посилює продовольчу небезпеку та підвищує ціни на сировинні товари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вічно терпіти не будемо: голова Єврокомісії попередила Китай про розрив у торгівлі перед самітом

Це не в інтересах Європи, це не в інтересах Китаю, це не в інтересах світу.

- запевнив президент Євроради.

Доповнення

Також Шарль Мішель згадав ситуацію на Близькому Сході. Він відзначив важку гуманітарну ситуацію в Газі, висловився за дотримання пропорційності у застосуванні сили та за пошук мирного рішення на основі принципу "двох держав".

Нагадаємо

Попри санкції Заходу протягом 2023 року Китай значно збільшив товарообіг з росією. В січні-листопаді товарообіг між двома країнами вже досягнув 218,2 мільярда доларів.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі