yes-zaklikaye-tiktok-ne-shkoduvati-zusil-dlya-borotbi-z-dezinformatsiyeyu

ЄС закликає TikTok "не шкодувати зусиль" для боротьби з дезінформацією

 • 78960 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. У ЄС у понеділок закликали генерального директора TikTok "не шкодувати зусиль" для протидії дезінформації, але визнали зміни, які вже внесла платформа для обміну відео, пише УНН із посиланням на AFP.

Деталі

Додаток, що належить китайцям і якому віддають перевагу молоді онлайн-користувачі, є однією з 19 платформ, на які поширюються суворіші правила щодо боротьби з незаконним і шкідливим контентом в Інтернеті відповідно до законодавства ЄС.

"За останні місяці ми спостерігали зміни на платформі TikTok: було випущено нові функції з метою захисту користувачів, та інвестиції, вкладені в модерацію контенту, довіру і безпеку", - заявив єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон після переговорів по відеозв'язку з генеральним директором TikTok Шу Цзи Чу.

Бретон сказав, що Європейська комісія розслідує, чи зробив TikTok достатньо, щоб відповідати вимогам нового закону про цифрові послуги (DSA), після початку розслідування минулого місяця.

"Зараз, як ніколи, ми повинні докласти всіх зусиль, щоб захистити наших громадян - особливо дітей і підлітків, - від незаконного контенту і дезінформації", – додав він.

У вівторок Чу зустрінеться з комісарами ЄС Верою Юровою і Дідьє Рейндерсом у Брюсселі, щоб обговорити питання, включно із захистом даних і новими жорсткими обмеженнями Брюсселем ринкової влади великих техкомпаній.

Доповнення

TikTok заявив, що у вересні видалив чотири мільйони відеороликів-"порушників" у Європейському Союзі, у своєму першому звіті про прозорість з моменту набуття чинності закону про цифрові послуги (DSA) у всьому блоці.

Відповідно до DSA, усі основні платформи повинні публікувати звіт про прозорість кожні шість місяців.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні почали оцінку пошкоджень по протоколу RDNA3 — Кубраков

     • 100068 переглядiв

    Командира 128-ї ОГШБ відсторонили на час слідства – Зеленський

     • 191249 переглядiв

    Зеленський заявив, що зараз вибори не на часі

     • 111306 переглядiв